Algemene Voorwaarden

Hoewel de meeste adverteerders op tweedehandsspul.nl wel betrouwbaar zijn en we het dagelijks opvolgen om oplichters van de site te weren, moet je toch opletten voor adverteerders die geen eerlijke intenties hebben.
Hieronder kan je enkele tips vinden. We raden je aan deze zeker op te volgen tijdens het handelen met verkopers.

Laat je niet misleiden

Omdat je met de verkopers enkel contact hebt via e-mail of telefoon, kan je je best preventief wantrouwig opstellen tegenover de verkoper. Probeer zoveel mogelijk over hem/haar te weten te komen en stop de onderhandelingen wanneer je het gevoel hebt dat er iets vreemd aan is.

Te mooi om waar te zijn

Oplichters hebben vaak flink wat overtuigingskracht dus laat je niet overtuigen! Wanneer je dure producten aan een te lage prijs tegenkomt of in het Engels/Gebroken Nederlands geschreven mag je hier zeker niet op ingaan. Transacties die moeten plaatsvinden vanuit Afrikaanse landen en betaald dienen te worden met bv. Western Union, BidPay of Moneygram zijn een 99% garantie op oplichting.

De belangrijkste puntjes op een rijtje:

  • Advertenties die in het Engels of hakkelend Nederlands zijn geschreven
  • Anonieme emailadressen die in Benelux weinig gebruikt worden zoals Yahoo.com
  • Advertenties met een te lage prijs
  • Extra opletten in de rubrieken honden en puppies, tractoren, telefoons, laptops
  • Gebruik nooit Western Union, BidPay of MoneyGram voor betalingen!
  • Biedingen op jouw advertenties waarbij het bod hoger is dan jouw vraagprijs!
  • Verstuur nooit producten zonder de betaling op je bankrekening te hebben ontvangen!
  • Verstuur geen producten naar verre landen
  • Vermijd derden om een transactie af te handelen
  • Een bewijs van betaling per e-mail niet vertrouwen

Promoties

U heeft de mogelijkheid om betaalde promoties aan te schaffen voor uw advertenties. Deze promotiemogelijkheden zijn direct actief na betaling. Hierdoor is het niet mogelijk om gebruik te maken van het herroepingsrecht.

Verboden te verhandelen

Alle producten die bij de wet verboden zijn te verhandelen, inclusief het te koop aanbieden van dieren, alsook het plaatsen van erotisch materiaal is niet toegestaan.

Meld misbruik

Wanneer je een advertentie op tweedehandsspul.nl zou tegenkomen dat je niet vertrouwt, aarzel niet om op de tab "Meld misbruik" te klikken, zodat wij hier op de hoogte van worden gebracht.

Ik ben opgelicht, wat nu?

Een onmiddelijke aangifte bij de politie wordt ten sterkste aangeraden. Bezorg hen zoveel mogelijk details over het advertentie, de verkoper en jullie correspondentie. Mits een schriftelijk verzoek van de politie kan tweedehandsspul.nl gebruikers- of advertenties gegevens vrijgeven.