Zorgvakantie Kreta, vertrek 21 april 2017

  • title

Beschrijving

Het Eria Resort ligt in het kust- en historische stadje Maleme in de noord west hoek van het eiland Kreta. Vanwege zijn gunstige ligging is ook de rest van Kreta van hieruit gemakkelijk bereikbaar.
Het gebied is zeer goed toegankelijk voor rolstoelen en net als alle Griekse stadjes is ook Maleme gesitueerd rondom de 'Agios'. In het zuiden van Maleme vindt je vooral olijvenbomen, sinaasappelbomen en wijnvelden en aan de noordkant het fijne lange zandstrand.
De mensen hier zijn vriendelijk en als je een paar Griekse woordjes kent zoals 'kalimera' (goedemorgen) zul je als een koning(in) ontvangen worden en overladen worden met bloemen uit hun eigen tuin of fruit uit hun eigen boomgaard. Tussen de stad en het strand ligt de hoofdstraat waar je alles kunt vinden wat je dagelijks nodig hebt zoals winkels, apotheek, medisch centrum etc. Het strand van Maleme is de afgelopen jaren gerenoveerd en is nu goed toegankelijk voor rolstoelen. Over een lange houten plankier en met een strandrolstoel is het mogelijk te zwemmen in de lekkere warme zee van Kreta. Op het strand zijn strandstoelen en parasols beschikbaar. Langs de boulevard zijn voldoende restaurantjes, cafees en barretjes, sommigen zelfs met een toegankelijk toilet.
Hotel
Het Eria Resort is kleinschalig en volledig aangepast en ligt in het historische stadje Maleme. In het hotel zijn hoog/laag bedden in elke kamer en de badkamers zijn uitgerust met beugels en een douchezitje..